opc_loader

Installatie van uw senioren telefoon en diverse tips van gebruikers

Op zoek naar een niet ingrijpende alarmerings mogelijkheid? Kies dan voor een seniorentelefoon in combinatie met persoonlijke alarmering.

Normaal telefoneren, in combinatie met alarmering

De senioren telefoon ziet er precies hetzelfde uit als een normale telefoon. Uiteraard met duidelijke knoppen en eenvoudige werking. Wat dit toestel anders maakt is de mogelijkheid tot alarmeren van uw naasten. Echter doordat de alarmering subtiel is verwerkt, maakt dit toestel minimale inbreuk op uw vrijheidsgevoel.

Werkt via de vaste lijn

De seniorentelefoon werkt via iedere vaste lijn en provider. Het toestel vervangt uw oude telefoon.

Eenvoudige alarmeringsmogelijkheden

De mogelijkheid tot alarmeren werkt eenvoudig en op verschillende manieren. Zo kunt u een bijgeleverde spatwaterdichte panniekknop op uw lichaam dragen. Uiteraard kunt u ook alarmeren via het toestel zelf. Wanneer u ervoor kiest om te alarmeren wordt een oproep naar de vooraf geprogrammeerde contactpersonen gestuurd. Het toestel kan zonder aan te raken (handsfree) opgenomen worden. Deze functie is zeer bruikbaar wanneer u niet in de directe nabijheid van de seniorentelefoon bent.

Meegeleverde losse alarmknop

Een meegeleverde spatwaterdichte panniekknop kan in natte ruimtes gebruikt worden. De knop kan tegen spatwater en niet tegen direct water. Let op dat de werking van de losse knop niet gegarrandeerd kan worden wanneer deze erg nat wordt.

De losse alarmknop heeft binnenshuis een reikwijdte van 20 meter rondom de seniorentelefoon. Buitenshuis kunt u tot c.a. 50 meter vanaf de seniorentelefoon gaan.

Tip: test het maximale bereik altijd in uw persoonlijke omgeving en op het gemak, zo weet u wat u van het toestel kan verwachten wanneer u het nodig hebt. Het maximale bereik kan verschillen per huis en omgeving.

Tips bij installatie

Intelligente contact herkenning

Deze telefoon werkt op basis van “contact herkenning” bij alarmering dient de persoon die de oproep ontvangt na het aannemen van de oproep op de “0” van zijn telefoon dient te drukken,. Dit moet gebeuren als bevestiging dat er wel degelijk een persoon aan de lijn is en dat het geen mailbox is. Indien er niet wordt op de “0” gedrukt zal de volgende persoon in de lijst gebeld worden, enz.

Spreek bovenstaand dus vooraf door met de personen die u instelt om te alarmeren.

Informeer uw naasten

Wij adviseren altijd dat de personen die u alarmeert een exemplaar van deze handleiding hebben gelezen

Logische alarmering & sleutel in bezit

Alarmeer enkel personen die direct kunnen helpen. Wij adviseren altijd dat deze mensen een sleutel in bezit hebben en op die manier snel toegang tot uw woning kunnen krijgen. 

Gebruikerstips senioren telefoon

Controleer maandelijks de werking van de alarmerings-functie en de losse alarmknoppen. Dit kan door middel van een test alarmering, spreek dit van tevoren wel af met de persoon die u alarmeert.

Zorg dat personen die u alarmeert een sleutel van uw woning hebben zodat zij onmiddellijk kunnen helpen

Senioren telefoon voor ouderen aanschaffen?

Klik hier om een senioren telefoon aan te schaffen.

De zekerheden van Seniorenalarmen.be

  • Gratis bezorgd in heel België
  • 24 maanden garantie
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • Meer dan 10 jaar ervaring

Onze klanten geven ons een: