Ouderen zijn zich te weinig bewust

Vaak zijn ouderen zich nog te weinig bewust dat het voorkomen van valincidenten mogelijk is. Gedachten zoals “ik ben te oud geworden”, “er is niets meer aan te doen” of “vallen overkomt mij niet” belemmeren dikwijls dat ouderen iets aan hun valrisico (laten) doen.

Koop een seniorenalarm

Dit gevoel herkent seniorenalarmen.be, maar toch wordt een alarm aangeraden. Onze alarmen zijn zeer compact waardoor ze eenvoudig in een broekzak of in een kleine tas passen. Daarnaast geeft een alarm een veilig gevoel, waardoor ouderen meer durven te bewegen. Wat weer goed is voor hun gezondheid.

Val ongelukken

Een val ongeluk is het vaakst de oorzaak van letsels bij ouderen. Bijna de helft van ouderen die op de spoed terecht komen na een val, is in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving gevallen. Daarnaast valt er wereldwijd elke seconde een 65-plusser.

Een gerust gevoel, met één druk op de knop. Bekijk onze producten.

Expertisecentrum val- en fractuurpreventie Vlaanderen

Hoe vaak vallen ouderen? Expertisecentrum val- en fractuurpreventie Vlaanderen zette enkele cijfers over valincidenten op een rij. Daarnaast organiseren zij elk jaar de week van de valpreventie. Kijk voor extra informatie zeker eens op deze website.

Senioren alarmen gebruikers tips & ervaringen

Meer lezen