Vergoeding voor uw persoonlijk alarm

Of u een vergoeding voor een senioren alarm krijgt, hangt af van uw persoonlijke situatie en verschillende factoren. Diverse zorgverzekeraars vergoeden (deels) de kosten van een persoonlijk seniorenalarm, wanneer er beschreven medische redenen zijn. Deze exacte vergoeding verschilt sterk per zorgverzekeraar en pakket. Meestal komt deze vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

De voorwaarden

Iedere zorgverzekeraar in België heeft specifieke voorwaarden bij de vergoeding van uw persoonlijke alarm. U heeft zeker een verklaring nodig van uw huisarts, waarin staat dat dat u een senioren alarm nodig heeft. Neem contact op met uw verzekeraar of tussenpersoon om de mogelijkheden te bespreken. Daarna kunnen wij u adviseren over het beste product in uw situatie. Uiteraard krijgt u van ons na aanschaf een factuur voor de aankoop van uw product. Zo kan u aantonen dat uw de aankoop gedaan heeft.

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

  • U dient een medische reden te hebben waardoor u een seniorenalarm nodig heeft;
  • U dient deze medische reden met uw huisarts te bespreken;
  • Uw huisarts dient een verklaring in te vullen waarin hij de medische reden beschrijft;
  • Tot slot dient uw zorgverzekering en de specifieke dekking, een persoonlijk alarm te vergoeden.

Alarm aanschaffen

Ons persoonlijk alarm is perfect voor mensen die dikwijls alleen op pad willen gaan, maar zich niet alleen willen voelen.
Bekijk hier alle specificaties van het persoonlijk alarm.

Bron

Senioren alarmen gebruikers tips & ervaringen

Meer lezen